Çerez Politikası


İsimsiz-1 (1)-1.jpg (74 KB)


İNAN GRUP GİYİM İNŞAAT GIDA SAN VE TİC.LTD.ŞTİ.
ÇEREZ POLİTİKASI
 

İnan Grup Giyim İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak ( Bundan sonra “Şirket” olarak anılacaktır), web sitelerimiz (“Site”), uygulamalarımız ya da dijital ortamda sizlerin kullanımına sunduğumuz benzeri tüm çevrimiçi ya da çevrimdışı mecralarımızı (anılan tüm mecralar birlikte “Platform” olarak anılacaktır) kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, GIF’ler vb. birtakım teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız.

Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”), Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü «EU General Data Protection Regulation» (GDPR) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Aydınlatma Metni ve Politikasının amacı, platformların kullanımı esnasında kullanılmakta olan çerez ve piksel gibi kişisel verilerin toplanması/işlenmesi nedeniyle elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde ve uygulamamızda hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi, nasıl kaldırabileceğinizi, net/anlaşılır bir şekilde sizlere açıklamak istiyoruz. Web sitemizi kullanarak, bu çerez politikamızda belirtilen çerezlerin ve diğer teknolojilerin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Çerez ayarlarına ilişkin değişiklikleri tarayıcı ayarlarınızdan yapabilirsiniz. Çerezlerin kullanılmasını istemezseniz, ziyaret deneyiminizi daha verimli hale getiren birçok özelliğe erişiminiz olmayacak ve bazı hizmetlerimiz düzgün çalışmayacaktır. Çerezlerin kullanılmasının istenmemesine ilişkin ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.


Şirket olarak sitemizde ve uygulamamızda kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize ve uygulamamızda yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Çerez Aydınlatma Metninin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel Çerez Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede, uygulamada veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır.

 

Çerezlerden Ne Anlıyoruz ?

Çerez, ziyaret ettiğiniz bir web sitesi tarafından bilgisayarınızda depolanan çeşitli verilerden oluşan dosyalardır. Sitemizde kullandığımız çerezler trojan, virüs gibi kötü niyetli yazılımların bilgisayarınıza sızmasına olanak veren yazılımlar değildir. Sitemiz, diğer pek çok web sitesi gibi "Çerezler" veya "Diğer Teknolojileri"(Google, Apple veya benzer teknolojiler tarafından atanan e-postalar, JavaScript, aygıt kimlikleri ile bağlantılı olan "piksel etiketleri", "web işaretçileri", "boş GIF'ler") kullanabilir. Sitelerimizde kullandığımız çerezleri aşağıda yer alan "Sitelerimizde Kullanılan Çerezler ve İşlevleri" tablosundaki açıklamalarda bulabilirsiniz.

Web sitesinden çerezler aracılığı ile istenen bilgiler kısaca, size daha iyi bir hizmet verebilmek ve sorularınızı cevaplamak için kullanılmaktadır. Bahsedilen şirketimize ait tüm web siteleri, çerezleri siteyi daha yüksek performanslı çalıştırmak ve ziyaretçilerimiz için hangi bilgi ve tanıtımların daha faydalı olduğunu anlamak için kullanılmaktadır. Bizde söz konusu bilgileri rezervasyonlarınız veya taleplerinizi işleme koymak ve biz ve başkaları için ilgi alanlarınıza özel çevrimiçi ve mobil reklam, ileti ve içerik sunmak için kullanırız.

 

Çerez Saklanması ile Neleri Amaçlıyoruz?

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK"), Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Düzenlemesi (GDPR) ve kişisel verilerle ilgili yürürlükte olan tüm çevre mevzuatlar bakımından sizleri kullandığımız çerezler hakkında bilgilendirmek istiyoruz.

Bu bildirim ile amaçladığımız hedefler aşağıda özetlemiştir.

Öncelik tanımak: Web sitemizde çeşitli sayfaları gezme ve çerezlerin bilgisayarınızda tutulması ile ilgili kararı size bırakmak.

Kayıt altına almak: Yasalar karşısında hem sizin sitemizi ziyaretiniz ile ilgili aksiyonları, hem de çerez bilgilerini dokümante etmek.

Şeffaflık: Web sitesinden topladığımız tüm kişisel ve diğer veriler ile ilgili şüpheye neden olmayacak şekilde açıklama yapmak.

Kesinlik: Sitedeki çerezlerin tam listesini sağlamak ve teknolojik olanaklar hakkında sizi bilgilendirmek.

Vazgeçme: Sağladığımız bilgiler doğrultusunda sitemizi ziyaret etme hakkınızdan vazgeçmenizi sağlamak.

Güncellemek: Eklenen yeni çerezler ve teknolojiler hakkında sizleri sürekli bilgilendirmek.

 

 

Çerezlerdeki Kişisel Verileri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, internet sitemizi ziyaretiniz kapsamında veya uygulamamızı kullanmanız dolayısıyla elektronik ortamda çerezler yoluyla Şirketimizin meşru menfaatine yönelik hukuki sebebe dayalı olarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Çerez Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla da işlenebilmektedir.

 

Hangi Çerezleri Topluyoruz?

Çerezler web sitemizi ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda saklanan küçük metin dosyalarıdır. Bazı durumlarda şirketimiz veya üçüncü taraf Çerezlerini bize sağladığınız veya bizim elde ettiğimiz kişisel bilgilerinizle birleştirebiliriz, ancak çerezler tek başlarına kimliğinizi bize açıklamak için kullanılamaz. Çerezler, deneyiminizi iyileştirmek üzere Sitede kullanılabilir.

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere; Kişisel verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasından ulaşabilirsiniz. 

Çerezler, türlerine bağlı olmak üzere, genel olarak, Web Sitesi'ne eriştiğiniz cihazda;

  • Ad- Soyad,
  • E-mail,
  • Telefon numarası,
  • Doğum Tarihi,
  • Evlilik Tarihi,
  • Ülke ve Ülke Kodu,
  • Adres,
  • Finans ve muhasebe,
  • Şifre verileriniz;
  • IP, URL ve giriş çıkış kayıtlarınıza dair veriler, eriştiğiniz sayfaları, incelediğiniz hizmet ve ürünlerimizi, Web Sitesi'nde yaptığınız gezintiye ilişkin tüm bilgileri kapsamaktadır.

Verileriniz; bilgi güvenliği, kayıt tutmak, mal alımı ile ilgili süreçlerin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir. Ad, soy ad, e-mail, telefon numarası, doğum tarihi, evlilik tarihi, ülke, ülke kodu ve adres bilgilerinizi tekrar pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla işleyebilmekteyiz.

 

Üçüncü Kişilerden Çerez Kabul Ediyor Muyuz?

İnternet Sitelerimizi ziyaretiniz esnasında reklam dahil size sunulacak içeriği kişiselleştirmek ve geliştirmek amacıyla, üçüncü kişi internet sitelerinden gelen Çerezler cihazınızda depolanabilir. Bu kapsamda, Sosyal ağlardan gelen içerikleri sayfalarımızda yayınlayabiliriz. Bu nedenle, destek sayfalarımızdaki bu içeriğe başvurmakla, ilgili sosyal ağdan gelen bir Çerez cihazınızda saklanabilir. Daha detaylı bilgi için bu sosyal ağların çerez politikalarını okumanızı tavsiye ederiz.

 

Üçüncü Kişi Destek Sayfalarına Çerez Yerleştiriyor Muyuz?

Çerezlerimizi, markalarımız ve/veya ürünlerimize yönelik reklamlar yayınlayan iş ortaklarımızın internet sitelerine yerleştirebiliyoruz. Bu Çerezler size ilgi alanlarınıza hitap eden uygun içerik sunmak ve içeriğimize (reklam dahil) ne süreyle görüntülendiğini değerlendirmek için kullanılmaktadır.

 

Çerez Kişisel Verilerinin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabilir?

Şirket olarak, Çerez Aydınlatma Metni ve Politikası kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve KVKK ve GDPR mevzuatlarına uygun şekilde tedarikçilerimize, aracılık faaliyeti gösteren firmalarımıza, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere paylaşabiliriz.

 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Çerez ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihleri bizler için esastır. Buna karşın, Platform ‘un çalışması için zorunlu olan Çerezler ’in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak bazı çerezlerin kapatılması halinde Platform ’un birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

Platform ’da kullanılan çerezlere dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir: 

  • Ziyaretçiler, Platformu görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı çerezleri devre bırakma ya da silme imkânları bulunmaktadır.
  • Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Platforma erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.
  • Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir.
  • Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.
  • Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkânına sahipsiniz.

Adobe Analytics

http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

AOL

https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser

Google Adwords

https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

MozillaFirefox

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera

http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

* Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin geride bıraktığı tüm çerezleri üçüncü parti yazılımlar aracılığıyla da silebilirsiniz.

 

Sosyal Medya Kullanımı

Instagram, Pinterest, Facebook, Twitter, Google ve benzeri web siteleri kullanmış olduğumuz web adresimiz üzerinden ulaştığı verileri gizlilik politikalarına göre işleyebilmektedir. Kullanım kontrolleri ve detaylı bilgi için söz konusu sitelerin gizlilik ve güvenlik için politikalarının veya diğer bilgilerinin bulunduğu sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

 

Verilerin Güvenliği

Şirket olarak kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, kişisel verilerin muhafazasını sağlamak, uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü idari ve teknik tedbirleri almak durumundadır.

İnternet sitesi üzerinden başka sitelere veya uygulamalara yönlendirme yapılması durumunda Şirketimiz, yönlendirilen sitelerin ve uygulamaların kişisel verilerin korunmasına yönelik mevzuata uygunluğuna ilişkin bilgi sahibi değildir ve gizlilik politikaları ile içeriklerine ilişkin bir sorumluluk altında bulunmamaktadır.

Çevrimiçi Ziyaretçi, İnternet Sitesi’ni kullanarak işbu bilgilendirme metninde yazılı tüm şartları okuduğunu ve kişisel verilerinin işlenmesi hakkında aydınlatılmış olduğunu beyan eder.

 

 

Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

KVK Kanunu’nun 11. Maddesi ve GDPR 17. vd maddeleri uyarınca veri sahipleri,

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

 

Kanun’un uygulanmasıyla ilgili talepler ve başvurular “Bayındır Sokak No:4 Kızılay Çankaya / ANKARA ” adresine yazılı olarak bizzat tevdi edilebilir, iadeli taahhütlü veya Noter kanalıyla gönderilebilir ya da kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi (inangrupgiyim@hs01.kep.tr ) güvenli elektronik imza veya mobil imza kullanmak suretiyle elektronik ortamda iletilebilir veya Tarafınızca Şirketimize daha önce bildirilen ve sisteminde kayıtlı bulunan e-posta ile inan@giyimdunyasi.com.tr  adresine iletebilirsiniz.

Talep ve başvurularda;

  • Ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,
  • Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,
  • Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,
  • Talep konusu

bulunması zorunludur.

Konuya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir

Giyim Dünyası Şirketleri başvuruda yer alan talepleri, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırır. Ancak söz konusu işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

Giyim Dünyası Şirketleri kendisine iletilen talebi kabul edebileceği gibi gerekçesini açıklayarak reddedebilir ve yanıtını ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik ortamda bildirir. Başvuruda yer alan talebin kabul edilmesi hâlinde Giyim Dünyası Şirketleri gereğini en kısa sürede yerine getirir ve ilgili kişiyi bilgilendirir. Başvurunun Giyim Dünyası Şirketleri hatasından kaynaklanması hâlinde alınan ücret ilgili kişiye iade edilir.

Başvurunun reddedilmesi, verilen yanıtın yetersiz bulunması veya süresinde başvuruya yanıt verilmemesi hâllerinde; ilgili kişi, yanıtı öğrendiği tarihten itibaren otuz ve herhâlde başvuru tarihinden itibaren altmış gün içinde Kurula şikâyette bulunma hakkına sahiptir.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.